Ellen Greup Art Studio

“Waar woorden soms ontbreken vullen vorm en kleur dat voor mij aan. Ik speel ermee zoals een schrijver speelt met zinnen, of een kok met ingrediënten”

Als kind werd Ellen al aangetrokken door de dynamiek van kleuren en vlakken. Het is dus niet vreemd dat ze de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht gedaan heeft en hier in 1996 afgestudeerde. Daarna is ze als modeontwerper, stylist, vormgever en trendwatcher aan het werk gegaan. In al deze disciplines was ze ook al voortdurend bezig met kleur, vorm en compositie. De liefde hiervoor zit gewoon in haar DNA.

In het werk wat Ellen maakt is ‘balans’ de overkoepelende factor. Ze probeert de complexiteit van het leven terug te brengen tot de essentie. Wat doet ertoe en wat is overbodig? Het is een voortdurend spel van toevoegen & weglaten en van controle & loslaten.

Naast haar abstracte werk zorgen de “uitstapjes” zoals onder andere portretten, digitale illustraties en afvalkunst voor afwisseling in haar werk. Zoals onlangs één van haar werken is uitgekozen door de Klimaat Expo’22 en in Kasteel Nijenhuis van museum de Fundatie heeft mogen hangen.

Ellen exposeert regelmatig. Informatie hierover is op haar website terug te vinden.

Ellen Greup Art Studio 1200 x 300 (1)-1
Ellen Greup Art Studio  600 x 600

Openingstijden

Atelier bezoek graag op afspraak
Voor exposities en overige informatie zie website

 

Algemene gegevens

Ellen Greup Art Studio
Kersweg 45

3958BB Amerongen
06-34934456

info@ellengreup.nl