Ermien Koster

Kwetsbaarheid is de onderliggende toon in mijn werk. Ik maak figuratieve conceptuele schilderijen waar sommige aspecten naar abstractie gaan. Ik maak mijn schilderijen bijna uit mijn hoofd, ik heb of zie een beeld of een stukje ervan en dat neem ik dat in mij op en begin te schetsen, zonder afbeelding. Soms moet ik even als dit nodig is terugkijken voor de verhoudingen maar verder ontstaat het op het doek. De emotie zowel ook het kleurgebruik is erg belangrijk in mijn werk.
Ik wil geen zware onderwerpen weergeven, meer vertedering, een gevoel of verbazing want het moet ook toegankelijk zijn.
Het mooie van Japan heeft mijn voorkeur, het kwetsbare, serene en het mysterieuze spreekt mij erg aan. Dit pas ik in mijn schilderijen toe en zet de Japanse figuren precies zo neer om een emotie op te wekken.
Japan heeft prachtige natuur maar Nederland evengoed. Leersum, waar ik woon ligt tegen het bos aan en daarom wil ik dat ook vastleggen op doek. Ook de inktschilderingen op geschept papier, hebben vaak een link naar Japan maar ook naar ons bos.

Heeft u interesse in mijn werk en eventueel een vraag, dan kunt u mijn site bezoeken. Daar kunt u zich ook opgeven voor de Nieuwbrief. (dit is niet wekelijks maar als er echt iets moois te melden is)  

 

Banner-6
the day after

Openingstijden

Volgens afspraak

Adresgegevens atelier:

Business Centre Utrechtse Heuvelrug
Rijksstraatweg 269 ruimte W (tweede ingang)
3956CP  Leersum

Postadres:
Koningin Emmalaan 23
3956TA Leersum


info@ermina-art.nl
06-29 49 58 19