Stadsmuseum Rhenen

Neanderthalers. Frankische vorsten. De heilige Cunera. Soldaten – Spaanse, Franse, Engelse en Duitse. Maar ook een Winterkoning in ballingschap, veermannen en kunstenaars. Zelfs Rembrandt. Ze zijn de hoofdrolspelers in de verhalen in het nieuwe Stadsmuseum Rhenen. Verhalen over de geschiedenis van Rhenen. U zult verrast zijn!

Het Stadsmuseum opende vorig jaar in het Oude Raadhuis – het mooiste monument van de stad. Een prachtig, groot middeleeuws gebouw, dichtbij de beroemde Cunerakerk en met zicht op de Rijn. Eeuwenlang huisden hier het stadsbestuur en de rechtbank. Dat kunt u nog zien.
 
Op uw tocht door de hoge ruimten ontdekt u Rhenen als stad van schatten, strijd en schoonheid. Een plaats die ook verbonden is met grote historische gebeurtenissen en (inter)nationale netwerken. Dat heeft alles te maken met de ligging van Rhenen, tussen de hoge heuvelrug en de rivier.

U kunt in het museum genieten van archeologische topstukken, die de Rhenense bodem prijs gaf – waaronder imposante goudschatten. Maar ook tal van voorwerpen die Rhenen als populaire middeleeuwse bedevaartsplaats in de spotlichten zetten, en Rhenen in woelige tijden. Denk aan de oorlog met de Spanjaarden of de Tweede Wereldoorlog. Kunstenaars zijn al eeuwen geraakt door Rhenens schoonheid. Verheug u op een mooie collectie schilderijen en prenten, die u de stad en omgeving van toen en nu laten zien. Filmpjes en foto’s, en een virtuele route door Rhenen maken de presentatie extra afwisselend.

Openingstijden

Open: di t/m za 10-16 uur
Museumkaart geldig
Tickets: 17 jaar en ouder: €6,50/ 6-16 jaar: €4,-

Algemene gegevens

Stadsmuseum Rhenen
Markt 20 (ingang Kerkstraat),
3911 LJ Rhenen
0317-61 20 77
www.stadsmuseumrhenen.nl